День шоколаду

2020-07-17

/Files/images/шокол.JPG

«Гормон щастя».

Нещодавно відзначався Всесвітній день шоколаду. Першими шоколад навчилися робити ацтеки, які називали його «їжею богів». Іспанські конкістадори охрестили ласощі «чорним золотом» і їли їх для зміцнення витривалості. У середньовіччя споживання шоколаду в Європі було доступно тільки аристократам.

Це свято виникло у Франції в 1995 році. День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії та, зокрема, і в Україні.

Протягом останніх років низка світових ЗМІ повідомляють, що вживання шоколаду корисне для серця, допомагає запобігти раку і підвищує настрій. Існує гіпотеза, що шоколад здатен сповільнити процеси старіння.

Тетяна Бабіч - працівник Броварської центральної районної бібліотеки представила виставку «Гормон щастя» (до Всесвітнього дня шоколаду) на якій читачі можуть ознайомитися з кулінарними шоколадними шедеврами, їхніми рецептами, історією походження свята шоколаду та користю вживання цього солодкого афродизіаку.

Випікайте шоколадні печива та тортики, вживайте його, смакуйте ним на здоров'я!

Кiлькiсть переглядiв: 0